Február 11. - A betegek világnapja

2018-02-11 00:00   |   Feltöltötte: Kiss Beatrix
Utoljára frissítve: 2018-02-12 13:32

Immár 15 éve figyelünk jobban február 11-én, a Betegek Világnapján embertársainkra. Ezt a jeles napot II. János Pál pápa azért kezdeményezte, hogy kellő figyelmet kapjanak a betegek, illetve elismerjék és meghálálják mindazok munkáját, akik életüket annak szentelték, hogy a betegekkel és szenvedőkkel foglalkozzanak.

II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11. a Betegek Világnapja. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. Ezen a helyen 1864-ben templomot építettek, amelyhez azóta évente több mint félmillióan zarándokolnak. Az itt történt gyógyulások száma is több ezerre tehető.


A Betegek Világnapja az együttérzésről, a megértésről és a támogatásról is szól. Az egészségeseknek pedig azt üzeni, hogy mindenkinek saját felelőssége, hogy vigyázzon egészségére, és tegyen azért, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozott maradjon.


2015 szeptemberében 193 ország fogadta el azt a 17 jövőre vonatkozó fenntartható fejlődési célt, amelyek között szerepel az egészségre való törekvés, ami elengedhetetlen a társadalmi jóléthez. Ahhoz, hogy egészségesek tudjunk maradni, közvetlen környezetünk tudatos megóvására is szükség van. Ezt belátva napjainkban egyre többen foglalkoznak az egészség megőrzésével, a tudatos táplálkozással, a rendszeres testmozgással.


A következő kisfilmben arra voltuk kíváncsiak, hogyan jelenik meg a tudatos életvitel az emberek hétköznapjaiban, mit tesznek saját egészségük és a környezetük megóvása érdekében.

 

 

Kiss Beatrix

Pénzügyi Tudatosság Projekt