Észrevételt tett Gyál város polgármestere

2018-08-11 22:13   |   Feltöltötte: Vasváriné Molnár Judit

Gyál Város Önkormányzata pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzéséről készült jelentéstervezetre észrevételt tett a város polgármestere. Az Állami Számvevőszék az Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését a 2014-2016. évekre vonatkozóan végezte el.

Az Állami Számvevőszék az Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését a 2014-2016. évekre vonatkozóan végezte el. Az ellenőrzés az Önkormányzat pénzügyi és vagyoni helyzetének, a gazdálkodás szabályosságának értékelésére, a pénzügyi egyensúly megteremtésére, a vagyon számbavételére, a tulajdonosi és irányító szervi feladatok ellátására, valamint az integritás szemlélet érvényesülésének megfelelőségére irányult.


Gyál Város Önkormányzata Pest megyében található. A budapesti agglomerációhoz tartozó település a környező településeket összefogó kistérség központja, járási központ. Gyál Város Önkormányzata állandó lakosainak száma 2016. január 1-jén 24 016 fő volt. A 12 fővel működő Képviselő-testület munkáját 2014. január 1-jétől a 2014. évi önkormányzati választásig öt, a választást követően hat állandó bizottság támogatta.

 

 

Az Állami Számvevőszék az ÁSZ elnöki értekezletén elfogadott, nem nyilvános jelentéstervezetet az Állami Számvevőszékről szóló törvény (ÁSZ tv.) alapján 2018. júliusában küldte meg Gyál város polgármesterének. A polgármesternek tizenöt nap állt a rendelkezésére, hogy az ellenőrzés megállapításaira írásban észrevételt tegyen. Az Önkormányzat polgármestere, a jelentéstervezetben foglalt megállapításokkal kapcsolatban élt a törvényben rögzített észrevételezési lehetőségével.


A beérkezett észrevételt az ellenőrzés felügyeleti vezetője értékelte, majd ezt követően kerül sor a válaszlevél elnöki hatáskörben való kiadmányozására. Egyidejűleg megkezdődött a számvevőszéki jelentés összeállítása annak nyilvánosságra hozatala céljából, amelyben a figyelembe nem vett észrevételeket az ÁSZ a számvevőszéki jelentésben indoklás mellett feltünteti.
Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény 29. § (3) bekezdése alapján az ÁSZ a beérkezett észrevételekre harminc napon belül írásban válaszol.

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető


Vasváriné Molnár Judit
számvevő főtanácsos