Észrevételt tett a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.

2018-07-10 16:02   |   Feltöltötte: Beck Éva

Megküldte észrevételeit a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója a jelentéstervezet megállapításaival kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére.

 

Az ÁSZ ellenőrizte a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.–t az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok gazdálkodási tevékenysége ellenőrzése keretében.


A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-t 2013-ban a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap kezeléséből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek átadásra került nem likvid pénzügyi eszközök kezelésére és eredményes, időtálló befektetésére alapította a Magyar Állam alapítói részvényes nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

 

Az ÁSZ a jelentéstervezetet 15 napos észrevételezésre megküldte a tulajdonosi joggyakorlónak és a gazdasági társaság vezetőjének, aki élt észrevételezési jogával.


A beérkezett észrevételt a felügyeleti vezető értékeli, majd a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 30 napon belül írásban válaszol. Az ÁSZ az elfogadott észrevételeket átvezeti, az el nem fogadott észrevételeket azok indokainak feltüntetése mellett a nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben szerepelteti.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető