Észrevételt tett a Baptista Szeretetszolgálat

2018-06-01 13:17:00   |   Feltöltötte: Beck Éva

Megküldte észrevételeit a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy képviselője a jelentéstervezet megállapításaival kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére.

 

Az ÁSZ a 2014-2016. közötti időszakra vonatkozóan ellenőrizte a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személyt, mint fenntartó szervezetet a humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli köznevelési és szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése keretében.


A Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy a köznevelési feladatok ellátását köznevelési intézmény működtetésével biztosította. A szociális tevékenységek, gyermekjóléti, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátása céljából szociális közfeladatot ellátó intézmények fenntartásáról gondoskodott.

 

Az ÁSZ jelentéstervezet megállapításaival, javaslataival kapcsolatban az ellenőrzött szervezet képviselője élt a 15 napos észrevételezési jogával.


A beérkezett észrevételeket a felügyeleti vezető értékeli, majd az ÁSZ a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 30 napon belül írásban válaszol. Az ÁSZ az elfogadott észrevételeket átvezeti, az el nem fogadott észrevételeket azok indokainak feltüntetése mellett a nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben szerepelteti.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető