Észrevételezésen Rétság város utóellenőrzésének jelentéstervezete

2019-01-02 21:08   |   Feltöltötte: Vasváriné Molnár Judit

Az önkormányzatok pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének utóellenőrzése során az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Rétság Város Önkormányzata utóellenőrzéséről szóló nem nyilvános jelentéstervezetét megküldte észrevételezés céljából a város polgármestere részére.

A rendszeres utóellenőrzések hozzájárulnak a szükséges intézkedések tényleges végrehajtásához, ezáltal a közpénzügyek rendezettségének javulásához, igazolják, hogy lezárult a következmények nélküli ellenőrzések időszaka. Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.

 

Rétság város az Észak-magyarországi régióban, Nógrád megyében található. Állandó lakosainak száma a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország közigazgatási helynévkönyve alapján 2018. január 1-jén 2705 fő volt. A Polgármester 2014. október 12-e óta tölti be tisztségét és vezeti a hat tagú Képviselő-testületet amely két állandó bizottságot hozott létre. A jegyző 2013. február 9-e óta látja el feladatait.

 

 

Az ÁSZ elnöki értekezletén elfogadott nem nyilvános jelentéstervezetére a város polgármestere a kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül tehet írásban észrevételt.

 

Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény 29. § (3) bekezdése alapján az ÁSZ a beérkezett észrevételekre harminc napon belül a polgármesternek írásban válaszol.

 

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető

 

Vasváriné Molnár Judit
számvevő tanácsos