Észrevételezésen Herend utóellenőrzésének megállapításai

2018-08-02 08:30   |   Feltöltötte: Erdélyi László Tamás
Utoljára frissítve: 2018-08-01 16:46

Herend Város Önkormányzata pénzügyi gazdálkodási helyzete értékelésének, és gazdálkodása szabályosságának utóellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezet észrevételezés céljából megküldésre került a polgármester részére, aki a megállapításokra vonatkozó észrevételeit 15 napon belül küldheti meg az Állami Számvevőszék részére.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Herend Város Önkormányzata pénzügyi gazdálkodási helyzete értékelésének és gazdálkodása szabályosságának ellenőrzését lezáró intézkedési terv utóellenőrzését végezte el. Az utóellenőrzés során arra kerestük a választ, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt javaslatokat megalapozó megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben vállalt feladatokat az önkormányzat végrehajtotta-e, azaz a korábbi hiányosságok és szabálytalanságok kijavításra, megszüntetésre kerültek-e.


Az ÁSZ megküldte az elkészült számvevőszéki jelentéstervezetet a polgármester részére az ÁSZ törvénynek megfelelően.


A polgármester az ÁSZ törvény értelmében az ellenőrzés megállapításaira 15 napon belül írásban észrevételt tehet. A határidőben beérkezett észrevételek értékelésre kerülnek, amely keretében az ÁSZ az elfogadott észrevételeket figyelembe veszi a jelentés összeállításakor, míg az el nem fogadott észrevételeket a végleges számvevőszéki jelentésben indokolással szerepelteti.

 

 

Pető Krisztina

felügyeleti vezető