Észrevételezésen egy nemzetiségi intézmény jelentéstervezete

2018-12-05 08:30   |   Feltöltötte: Igar Tamás

A Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda gazdálkodásáról készült számvevőszéki jelentéstervezet észrevételezés céljából megküldésre került az intézmény és a fenntartó vezetői részére, akik a megállapításokra vonatkozó észrevételeiket 15 napon belül küldhetik meg az Állami Számvevőszék részére.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elvégezte a Bolgár Országos Önkormányzat fenntartásában lévő Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda 2014-2016. évi gazdálkodásának ellenőrzését. Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy a Bolgár Országos Önkormányzat által alapított és fenntartott Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda gazdálkodása, belső kontrollrendszerének kialakítása és működése, a fenntartó által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e.

 

A Bolgár Országos Önkormányzat elnöke, a Bolgár Országos Önkormányzat Hivatal hivatalvezetője és a Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda intézményvezetője a részükre megküldött számvevőszéki jelentéstervezet megállapításaira az ÁSZ törvény értelmében 15 napon belül írásban észrevételt tehetnek. A határidőben megküldött észrevételeket az ÁSZ értékeli, majd dönt azok elfogadásáról vagy elutasításáról. Az ÁSZ az elfogadott észrevételeket figyelembe veszi a jelentés összeállításakor, míg az el nem fogadott észrevételeket a végleges számvevőszéki jelentésben indokolással szerepelteti.

 

Kakas Sándor

felügyeleti vezető