Észrevételezésen egy állami tulajdonú gt jelentéstervezete

2018-07-12 14:22:00   |   Feltöltötte: Ursitz Réka

Az ÁSZ megküldte észrevételezésre a Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet a társaság ügyvezetője és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója részére, akiknek az átvételt követően 15 nap áll rendelkezésükre, hogy észrevételt tegyenek az ellenőrzés megállapításaira.

 

Az Állami Számvevőszék kiemelt célja, hogy az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások és ingyenes vagyonjuttatások, valamint az államháztartáson kívül működő feladatellátó rendszerek ellenőrzéseivel hozzájáruljon ahhoz, hogy a közpénzeket az államháztartáson kívül működő szervezetek is átlátható, rendezett módon használják fel. Minden közpénzt, közvagyont használó szervezettel szemben társadalmi igény, hogy tevékenységükről elszámoljanak. Ezt figyelembe véve és az Állami Számvevőszék Stratégiájával összhangban került sor az állami tulajdonban álló Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzésére.


Az Állami Számvevőszék elvégezte a Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. megfelelőségi ellenőrzését a 2013-2016. közötti időszakra vonatkozóan. Az ellenőrzött időszakban a társaság fő tevékenységei közé tartozott a gyermek- és ifjúsági korosztállyal foglalkozó civil szervezetek számára nonprofit tanácsadás, információs adattár működtetése, újonnan alakult szervezetek segítése, képzések szervezése, valamint megyei ifjúsági szakmai koordináció ellátása és az ifjúságsegítő tevékenység fejlesztése.

 

Észrevételezésen egy állami tulajdonú gt jelentéstervezete

 


Az ellenőrzés során az Állami Számvevőszék értékelte, hogy a társaságnál biztosították-e a vagyon megőrzésének feltételeit, megvalósult-e a vagyonnal való felelős gazdálkodás.


Az ÁSZ az ellenőrzési megállapításokról készített jelentéstervezetet megküldte az ellenőrzött szervezetek vezetőinek, akik – az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény előírásai alapján – a számvevőszéki jelentéstervezet kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül írásban tehetnek észrevételt.

 

Tóth Marianna

felügyeleti vezető