Észrevételezésen az SZTNH utóellenőrzésének jelentéstervezete

2018-08-09 15:58   |   Feltöltötte: Fehér Piroska
Utoljára frissítve: 2018-08-09 16:21

Megküldésre került a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pénzügyi és vagyongazdálkodásának, a HIPAvilon Nkft-vel fennálló szerződéses kapcsolatai szabályszerűségének, és a közös jogkezelő szervezetekkel kapcsolatos feladatellátásának utóellenőrzéséről készített jelentéstervezet az ellenőrzéssel érintett szervezet vezetőjének, aki tizenöt napon belül teheti meg a jelentéstervezet megállapításaira vonatkozóan észrevételeit.

[Az utóellenőrzés arra irányult, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pénzügyi és vagyongazdálkodásának, a HIPAvilon Nkft-vel fennálló szerződéses kapcsolatai szabályszerűségének és a közös jogkezelő szervezetekkel kapcsolatos feladatellátásának ellenőrzéséről készült 16070. számú ÁSZ jelentésben szereplő intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött végrehajtotta-e.

 

Az intézkedések végrehajtásával az adott terület szabályszerű működése vonatkozásában a kockázatok csökkenhetnek, azonban hosszabb távon az intézkedési tervben foglaltak végrehajtásával önmagában nem szűnnek meg, csak akkor, ha beépülnek az ellenőrzött szervezet működésébe, azokat folyamatosan karban tartják, figyelembe véve, illetve kezelve a változásokat. Emellett az intézkedések végrehajtásáig újabb kockázatok merülhetnek fel a szabályszerű működés vonatkozásában, amelyek kezelése szintén kiemelten fontos az ellenőrzött szervezet számára.

 

Az ellenőrzés megállapításaira vonatkozó észrevételeit – az ÁSZ tv. 29. § (2) bekezdésében foglaltak alapján – tizenöt napon belül teheti meg az ellenőrzött szervezet vezetője.

 

Az Állami Számvevőszék részére határidőben megküldött észrevételeket az Állami Számvevőszék értékeli, majd dönt azok figyelembe vételéről, vagy elutasításáról.

 

Varga Edit

felügyeleti vezető

 

Biró Csaba

számvevő