Észrevételezésen az INTEGRIT-XX. Kft. jelentéstervezete

2018-06-05 11:00:00   |   Feltöltötte: Varsányiné Dudás Eleonóra

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre az INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött társaság vezetőjének és a tulajdonos önkormányzat polgármesterének, akik az átvételt követő 15 napon belül észrevételt tehetnek az ellenőrzés megállapításaira.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrizte az INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező- , Fejlesztő- és Szolgáltató Kft.-t az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében, a 2013-2016. közötti időszakra vonatkozóan. Az ellenőrzés többek között az önkormányzati tulajdonosi joggyakorlás és a gazdasági társaságok vagyongazdálkodásának szabályszerűségére, a társaságok bevételeinek és ráfordításainak elszámolására, az önköltségszámítás és árképzés szabályszerűségére terjedt ki.


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata az INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató Kft-t kizárólagos tulajdonosként 1989-ben alapította. A Társaság főtevékenysége a jogszabályban meghatározott közfeladatok közül a XX. kerületi önkormányzati piacok üzemeltetése, valamint az Önkormányzat tulajdonában lévő társasházak kezelésével kapcsolatos ügyviteli feladatok ellátása volt.


Az ellenőrzöttek az ÁSZ törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhetnek észrevételezési jogukkal. Az ÁSZ a jelentéstervezetre tett észrevételeket értékeli és a végleges számvevőszéki jelentés összeállításánál hasznosítja azokat.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető