Észrevételezésen a Millenáris jelentéstervezete

2018-11-05 16:46:00   |   Feltöltötte: Varsányiné Dudás Eleonóra

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megküldte észrevételezésre a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött társaság vezetőjének, az MNV Zrt. vezérigazgatójának és a Miniszterelnökséget vezető miniszter számára, akik 15 napon belül észrevételt tehetnek a jelentéstervezet megállapításaira.

Az állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek ellenőrzése kiemelten fontos a nemzeti vagyon megőrzése, megóvása érdekében, valamint a kormányzati szektor elszámolásaiban megjelenő állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek esetében, amelyekkel szemben alapvető követelmény, hogy gazdálkodásuk, működésük szabályszerű, az általuk szolgáltatott adatok minél megbízhatóbbak legyenek. Az ellenőrzés célja többek között a tulajdonosi joggyakorlás szabályszerűségének; a gazdálkodó szervezet szabályozottságának, gazdálkodásának és vagyongazdálkodási tevékenységének, a beruházás eredményes megvalósulásának elősegítése érdekében a döntés-előkészítésétől a kivitelezés megkezdéséig felmerülő kockázatok beazonosításának és az integritási szempontok érvényesülésének értékelése volt.


Az ellenőrzöttek az ÁSZ törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napon belül írásban észrevételt tehetnek. Az ÁSZ a jelentéstervezetre határidőben beérkezett észrevételeket értékeli, az elfogadott észrevételeket figyelembe veszi a jelentések összeállításakor, míg az el nem fogadott észrevételeket a végleges számvevőszéki jelentésekben indokolással szerepelteti.


Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető