Észrevételek nem állami humánszolgáltatóktól

2018-11-05 16:49:00   |   Feltöltötte: Varsányiné Dudás Eleonóra

Megküldte észrevételeit a Világi Zsidó Iskola Alapítvány kuratóriumi társelnöke, az Egészségfejlesztési-Oktatási Alapítvány kuratóriumi társelnöke és a Szinergia Gazdasági Oktatást Támogató Alapítvány kuratóriumi elnöke a kiküldött jelentéstervezetek megállapításaival kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére.

A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli köznevelési és szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése keretében ellenőrizte az ÁSZ a 2014-2016. közötti időszakra vonatkozóan a Világi Zsidó Iskola Alapítványt, az Egészségfejlesztési-Oktatási Alapítványt és a Szinergia Gazdasági Oktatást Támogató Alapítványt, mint fenntartó szervezeteket.


A jelentéstervezet az ellenőrzött fenntartók vezetőinek megküldésre kerültek, melyekről itt és itt adtunk tájékoztatást.

A jelentéstervezetek megállapításaival, javaslataival kapcsolatban az ellenőrzött szervezetek vezetői éltek a 15 napos észrevételezési jogukkal.


A beérkezett észrevételek érintették a számvevőszéki jelentéstervezetek megállapításait, melyeket a felügyeleti vezető értékel, majd az ÁSZ a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 30 napon belül írásban válaszol. Az ÁSZ az elfogadott észrevételeket átvezeti, az el nem fogadott észrevételeket azok indokainak feltüntetése mellett a nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben szerepelteti.


Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető