Észrevételek két nem állami humánszolgáltató jelentéstervezetére

2018-09-07 08:58   |   Feltöltötte: Beck Éva

Megküldte észrevételeit a Neumann Iskola Alapítvány és a „HOSTIS” Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány kuratóriuma elnöke a jelentéstervezetek megállapításaival kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére.

 

A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli köznevelési és szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése keretében ellenőrizte az ÁSZ a 2014-2016. közötti időszakra vonatkozóan a Neumann Iskola Alapítványt és a „HOSTIS” Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítványt, mint fenntartó szervezeteket.


A jelentéstervezetek a két ellenőrzött fenntartó kuratóriuma elnökének megküldésre kerültek, melyekről itt  és itt adtunk tájékoztatást.

 

A jelentéstervezetek megállapításaival, javaslataival kapcsolatban mindkét ellenőrzött szervezet kuratóriuma elnöke élt a 15 napos észrevételezési joggal.


A beérkezett észrevételek érintették a számvevőszéki jelentéstervezetek megállapításait, melyeket a felügyeleti vezető értékel, majd az ÁSZ a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 30 napon belül írásban válaszol. Az ÁSZ az elfogadott észrevételeket átvezeti, az el nem fogadott észrevételeket azok indokainak feltüntetése mellett a nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésekben szerepelteti.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető