Észrevétel érkezett az INTEGRIT-XX. Kft.-től

2018-07-10 10:03:00   |   Feltöltötte: Beck Éva

Megküldte észrevételeit a jelentéstervezet megállapításaival kapcsolatban az INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató Kft. ügyvezetője az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére.

Az Állami Számvevőszék ellenőrizte az INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató Kft.-t az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében, a 2013-2016. közötti időszakra vonatkozóan.


Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata az INTEGRIT-XX. Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató Kft.-t kizárólagos tulajdonosként 1989-ben alapította. A társaság főtevékenysége a XX. kerületi önkormányzati piacok üzemeltetése, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő társasházak kezelésével kapcsolatos ügyviteli feladatok ellátása volt.


Az ÁSZ a jelentéstervezetet 15 napos észrevételezésre megküldte a tulajdonosi joggyakorló önkormányzat polgármesterének és a gazdasági társaság vezetőjének. A társaság ügyvezetője élt észrevételezési jogával.


A beérkezett észrevételt a felügyeleti vezető értékeli, majd a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 30 napon belül írásban válaszol. Az ÁSZ az elfogadott észrevételeket átvezeti, az el nem fogadott észrevételeket azok indokainak feltüntetése mellett a nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben szerepelteti.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető