Ellenőrzések nyomon követése szoftverrel támogatottan

2018-10-06 07:00:00   |   Feltöltötte: Szabóné Varga Tímea Márta

A Minőségirányítási és Monitoring Osztály (MIMO) 2018 júliusa óta az ellenőrzések nyomon követését szoftverrel támogatott módon is végzi. Az informatikai, technikai fejlődésnek való folyamatos megfelelés egyik alappillére a monitoringot támogató szoftver alkalmazása. A szoftver az ellenőrzés során végzett feladatok teljesítésének nyomon követését, a feladatok folyamatvezérelt végrehajtását támogatja, jelenleg megközelítőleg mintegy 1400 kontrollpont monitoringját biztosítja.

Az ellenőrzések hatékonyságnövelésének következő lépéseként az Állami Számvevőszék célul tűzte ki a digitális ellenőrzési környezet megteremtését, mely megköveteli a monitoring tevékenység technikai fejlődését is. A MIMO ennek megfelelően az ellenőrzések monitoringját már szoftver használatával is nyomon követi.

 

 

A szoftver júliusi használatba vétele óta eddig közel 80 ellenőrzés nyomon követése valósult meg szoftverrel támogatott módon. Folyamatosan bővül a szoftvert használó ellenőrzésvezetők, számvevők és monitoring tevékenységet végző számvevők köre. Mára mintegy 20 ellenőrzésvezető és több mint 100 számvevő használja a szoftvert.

 

A szoftver lehetővé teszi többek között, hogy a monitoring tevékenységet végző számvevők naprakészen tudjanak tájékozódni az ellenőrzések előrehaladásáról. Jelenleg megközelítőleg 1400 kontrollpont monitoringját biztosítja a szoftver, valamint már több mint 160 feladat kiosztása történt meg a feladatkezelő modul támogatásával.

 

Szabóné Varga Tímea

Minőségirányítási és Monitoring Osztály