Ellenőrzés kezdődött két nem állami intézményfenntartónál

2018-10-26 11:04:00   |   Feltöltötte: Jakab Alexandra

Az ellenőrzési bizonyítékok értékelésével folytatódik a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület és a Magyar Pünkösdi Egyház számára nyújtott költségvetési támogatások felhasználását érintő ÁSZ ellenőrzés.

Megkezdték a számvevők a felkészülést követően az ellenőrzést a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesületnél és a Magyar Pünkösdi Egyháznál.


A Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület az ellenőrzött 2014-2017. közötti időszakban egy köznevelési intézmény fenntartói feladatát látta el. A budapesti székhelyű Magyar Pünkösdi Egyház hat köznevelési intézmény fenntartása mellett, szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények fenntartásával is részt vett a lakosság közfeladatainak ellátásában. A két fenntartó ezeknek az intézményeknek a fenntartásához, működtetéséhez a központi költségvetésből a 2014-2017. években támogatást kapott, melyeknek átlátható és szabályszerű felhasználásának ellenőrzését kezdte meg az ÁSZ.


Az ÁSZ célja, hogy az ellenőrzöttek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felülvizsgálata, értékelése után választ adjon többek között azokra a kérdésekre, hogy a költségvetési támogatások átlátható, elszámoltatható igénybevételéhez a fenntartók megteremtették-e szabályszerű működés és gazdálkodás feltételeit, a kapott támogatásokat a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület és a Magyar Pünkösdi Egyház szabályszerűen használta-e fel, a támogatás igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak. 

 

Az ellenőrzést végző számvevők megkezdték az ellenőrzött fenntartók adatszolgáltatásának feldolgozását, az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok értékelését, mely alapján választ adnak az ellenőrzési program kérdéseire. Értékeléseiket számvevői munkaanyagokban rögzítik, amelyek megalapozzák a számvevőszéki jelentéstervezet megállapításait.

 


Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető