Ellenőrzés a Kardiológiai Intézetnél

2018-11-25 11:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Jelenleg is zajlik az egészségügyi szektor egyes intézményeinek ellenőrzése. Ellenőrzésünk célja annak megítélése, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet működése elszámoltatható módon, a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét érvényesítve zajlott-e, valamint hogy biztosította-e a nemzeti vagyon értékének megőrzését, védelmét és szabályszerű kezelését.

Az Állami Számvevőszék azzal, hogy feltárja a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gazdálkodásában fellelhető esetleges hiányosságokat, hozzájárul a költségvetési szerv által folytatott pénzügyi- és vagyongazdálkodás szabályszerűségének javításához.


Az ellenőrzést végző számvevők a felkészülést követően már korábban befejezték a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet által szolgáltatott adatok felülvizsgálatát. Ezt követően az ellenőrzésbe kijelölt számvevők munkalapokon segítségével dolgozták fel az ellenőrzött szervezet által megküldött adatokat. A számvevők a megállapításokat az intézmény által az ellenőrzés rendelkezésére bocsátott dokumentumok és a kitöltött tanúsítványok, és a teljességi és hitelességi nyilatkozat alapján tették meg, így biztosítva azok tényszerűségét és hitelességét.


Az elkészült számvevői munkaanyagokat négy szem elvű felülvizsgálatnak vetjük alá, melynek keretében az ellenőrzésbe kijelölt számvevők egymás munkaanyagait vizsgálják felül. A végleges számvevői munkaanyagok dokumentált módon kerülnek átadásra az ellenőrzésvezető részére, aki ez alapján készíti el a számvevőszéki jelentéstervezetet.


Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető