Elkészültek Gellénháza ellenőrzésének számvevői munkaanyagai

2018-12-21 14:10   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ütemtervének megfelelően a számvevők elkészítették munkaanyagaikat Gellénháza Önkormányzatának ellenőrzése során.

Gellénháza Község Önkormányzata integritás- és belső kontrollrendszere ellenőrzésének célja, hogy javuljon az ellenőrzött önkormányzatok belső kontrollrendszerének szabályozottsága, az integritás kontrollok kiépítése, biztosítva ezzel a kiegyensúlyozott, átlátható, fenntartható költségvetési, valamint a nemzeti vagyonnal történő rendeltetésszerű és felelős gazdálkodást.

 

A számvevők feldolgozták az ellenőrzött szervezet által rendelkezésre bocsátott dokumentumokban és tanúsítványokban foglalt adatokat, információkat, az ellenőrzési bizonyítékokat áttekintették, majd a feltártak alapján levonták következtetéseiket.

 

A számvevők az elkészített számvevői munkaanyagokat a minőségbiztosított működés keretében „négy szem elvű felülvizsgálat" alá vonták, majd annak eredménye alapján véglegezték, s erről az ellenőrzésvezetőt tájékoztatták.
Az ellenőrzés következő fázisa a számvevői munkaanyagok alapján a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítése az ellenőrzésvezető által.

 

 

Dr. Domokos Magdolna
ellenőrzésvezető