Elkészültek Dunaszeg utóellenőrzésének számvevői munkaanyagai

2018-09-07 09:33   |   Feltöltötte: Major László
Utoljára frissítve: 2018-09-12 13:12

Az Állami Számvevőszék számvevői elvégezték az ellenőrzött szervezet által megküldött dokumentumok értékelését és elkészítették a számvevői munkaanyagokat Dunaszeg Község Önkormányzata utóellenőrzésében.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) számvevői elvégezték feladataikat Dunaszeg Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzésében, melynek megkezdéséről korábban hírt adtunk. Az utóellenőrzés keretében a számvevők munkalapokon minősítették, hogy az ellenőrzött szervezet az intézkedési tervben foglaltakat az előírt határidőben végrehajtotta-e. Ezt követően, a munkalapok alapján elkészítették a számvevői munkaanyagokat.


 

A számvevői munkaanyagok megállapításait az ellenőrzött szervezet által kitöltött - az ellenőrzés rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján - a számvevők által felülvizsgált kimutatások és tanúsítványok alapozták meg. A megállapítások tényszerűek, dokumentumokkal, jogszabállyal alátámasztottak. A számvevői munkaanyagok „négy szem” elvű minőségbiztosításon mentek keresztül. A véglegesített munkaanyagokat a számvevők átadták az ellenőrzésvezető részére, aki a megállapítások alapján szintetizált, közérthető számvevőszéki jelentéstervezetet állít össze.

Dr. Major László
ellenőrzésvezető