Elkészültek Csepreg ellenőrzésének számvevői munkaanyagai

2018-12-20 12:42   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ütemtervének megfelelően a számvevők elkészítették munkaanyagaikat Csepreg Város Önkormányzatának ellenőrzése során.

Csepreg Város Önkormányzata integritás- és belső kontrollrendszerének ellenőrzését 2018 októberében kezdte meg az Állami Számvevőszék, melynek célja, hogy javuljon az ellenőrzött önkormányzatok belső kontrollrendszerének szabályozottsága, működésének megfelelősége, az integritás kontrollok kiépítése, biztosítva ezzel a kiegyensúlyozott, átlátható, fenntartható költségvetési, valamint a nemzeti vagyonnal történő rendeltetésszerű és felelős gazdálkodást.


A számvevők a felkészülést követően feldolgozták az ellenőrzött szervezet által rendelkezésre bocsátott dokumentumokban és tanúsítványokban foglalt adatokat, információkat, az ellenőrzési bizonyítékokat áttekintették, majd a feltártak alapján levonták következtetéseiket.

 

Az ellenőrzés során a számvevők választ adtak többek között arra a kérdésre, hogy az Önkormányzat szabályszerű kontrollkörnyezetben működött-e, az integrált kockázatkezelési rendszer, a kontrolltevékenységek, az információs- és kommunikációs folyamatok, a belső ellenőrzés működtetése szabályszerű volt-e, az Önkormányzat kiépítette és erősítette-e az integritás kontrollrendszerét, valamint alakított-e ki a teljesítmény mérésére alkalmas követelményeket.


A számvevők az elkészített számvevői munkaanyagokat a minőségbiztosított működés keretében „négy szem elvű felülvizsgálat" alá vonták, majd annak eredménye alapján véglegezték, s erről az ellenőrzésvezetőt tájékoztatták.
A számvevői munkaanyagok alapján kezdi meg az ellenőrzés vezetője a számvevőszéki jelentéstervezet készítését.

 

Dr. Domokos Magdolna
ellenőrzésvezető