Elkészültek a számvevői munkaanyagok Velence utóellenőrzésében

2018-06-08 12:00:00   |   Feltöltötte: Mikes Benedek

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat Velence Város Önkormányzata utóellenőrzésének keretében.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján 2018. 18. hetében megkezdődött Velence Város Önkormányzatának utóellenőrzése.

 

Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.

 

 

Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével meghatározzák, hogy az ellenőrzött szervezet megvalósította-e a korábbi ellenőrzés által feltárt hibák, hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetése céljából készített intézkedési tervben foglaltakat.

 

A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében a héten átadják az ellenőrzésvezetőnek.


Bíró Zsolt
ellenőrzésvezető