Elkészültek a számvevői munkaanyagok Hajdúböszörményről

2017-10-12 11:00:00   |   Feltöltötte: Nemesvári-Horthy Eszter

Az Állami Számvevőszék – a stratégiájában megfogalmazott célkitűzésekkel összhangban – a számvevőszéki munka jobb hasznosulása érdekében célzottabbá tette utóellenőrzéseit. Ennek a stratégiai célkitűzésnek a mentén folytatjuk Hajdúböszörmény Város Önkormányzatánál az utóellenőrzést. Az utóellenőrzés keretében a számvevők elkészítették a megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyagukat, amelyet dokumentáltan adnak át az ellenőrzésvezető részére.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) stratégiájában célul tűzte ki, hogy a számvevőszéki munka jobban hasznosuljon. Ennek a célkitűzésnek megfelelően az ÁSZ utóellenőrzési rendszerét célzottabbá tette és utóellenőrzéseket folytat azon önkormányzatoknál, amelyeknél a pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségét ellenőrizte korábbi években. Ennek keretében folyik az utóellenőrzés Hajdúböszörmény Város Önkormányzatánál.

 


Hajdúböszörmény a Hajdúság legnagyobb városa. A Nyírség és a Hajdúság találkozásánál fekszik. Hajdúböszörmény Város Önkormányzatát az Állami Számvevőszék 2015. évben ellenőrizte a 2011. január 1-jétől 2013. december 31-ig terjedő időszakra, ellenőrzési megállapításait, valamint a polgármesternek és a jegyzőnek szóló javaslatait a 15201. számú jelentésében rögzítette. Az ellenőrzött a polgármesternek és jegyzőnek megfogalmazott javaslatokkal összhangban álló intézkedési tervet készített. A számvevők az intézkedési tervben vállalt feladatok végrehajtását értékelték. Megállapításaikat számvevői munkaanyagukban rögzítették és dokumentáltan adják át az ellenőrzésvezető részére.


Az ÁSZ Hírportálon itt és itt olvashat az ellenőrzésünkről. Az ellenőrzés előrehaladásáról továbbra is rendszeres időközönként tájékoztatást adunk a hírportálon.


Nemesvári-Horthy Eszter
ellenőrzésvezető