Elkészültek a számvevői munkaanyagok egy nemzetiségi iskoláról

2018-04-16 11:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Befejezték a számvevők a Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium ellenőrzését. Az ellenőrzés tapasztalatai, a dokumentumok értékelése alapján készített munkaanyagaikat átadták az ellenőrzés vezetőjének, aki megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően befejezték a számvevők a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata által fenntartott gyulai székhelyű köznevelési intézmény gazdálkodásának ellenőrzését.

 

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy az országos nemzetiségi önkormányzatok által alapított és fenntartott intézmények gazdálkodása, a belső kontrollrendszer kialakítása és működése a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e, továbbá a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e. Az ellenőrzés során a számvevők értékelték az országos önkormányzat fenntartói, irányítói feladatellátásának a szabályszerűségét is. A fenntartó önkormányzat és a Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium által az Állami Számvevőszék rendelkezésére bocsátott dokumentumok ellenőrzését, minősítését követően a számvevők a levont következtetéseikről elkészítették munkaanyagaikat. A munkaanyagok ellenőrzésvezető számára történő átadását kétszintű minőségbiztosítási folyamat előzte meg.


A számvevői munka befejezését követően az ellenőrzésvezető megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet elkésztését. A jelentéstervezet elkészítését a felügyeleti vezetővel történő megbeszélés támogatja az elnöki értekezletre való előterjesztés előtt.

Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető