Befejezték a számvevők két intézményfenntartó ellenőrzését

2018-12-01 11:27   |   Feltöltötte: Marozsán Lászlóné

Befejezték a számvevők a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület és a Magyar Pünkösdi Egyház intézményfenntartói feladatellátásának ellenőrzését. Az ellenőrzés rendelkezésére bocsátott dokumentumok értékelése alapján elkészítették a számvevők munkaanyagaikat.

 

Befejezték a számvevők az ellenőrzést a nem állami intézményfenntartó Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesületnél és a Magyar Pünkösdi Egyháznál. Ahogy korábban arról már tájékoztatást adtunk a Fóti Ökumenikus Egyesület egy köznevelési intézményt, a Magyar Pünkösdi Egyház hat köznevelési intézményen kívül humánszolgáltatást nyújtó intézményeket tartott fenn az ellenőrzött 2014-2017. években. Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy az intézményfenntartók által kapott költségvetési támogatás igénylése, elszámolása és felhasználása szabályszerű volt-e.

 

 

Az ellenőrzés során a számvevők választ adtak többek között arra a kérdésre, hogy a fenntartó szabályszerű működési és gazdálkodási környezet kialakításával megteremtette-e a költségvetési támogatások átlátható, elszámoltatható igénybevételének, felhasználásának feltételeit; a költségvetési támogatásokat szabályszerűen fordította-e az intézményei működtetésére, továbbá arra, hogy a köznevelési intézményei működtetéséhez felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával a nyilvánosság előtt elszámolt-e.

 

Az ellenőrzés során a számvevők értékelték a fenntartók által az Állami Számvevőszék rendelkezésére bocsátott dokumentumokat és elkészítették munkaanyagaikat, melyek megalapozottságát az ellenőrzöttek által kitöltött tanúsítványok is támogatták. A munkaanyagokat az ellenőrzésvezető több szintű felülvizsgálatból álló minőségbiztosítási folyamatot követően vette át a számvevőktől, amelynek egyik szintjét a számvevők által végzett négy szem elvű felülvizsgálat képezte.

 

A számvevői munkaanyagok alapján kezdi meg az ellenőrzés vezetője a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítését.

 

Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető