Vértessomló: elkészültek a számvevői munkaanyagok

2018-11-23 10:30   |   Feltöltötte: Bajnai Zsuzsanna

Vértessomló Község Önkormányzata egyes befektetési tevékenységeinek ellenőrzésében résztvevő számvevők elkészítették munkaanyagaikat.

A számvevők a munkaanyagaikban értékelték, hogy az önkormányzat a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította-e ki a belső kontrollrendszert, a befektetési tevékenység szabályszerű végzését a kiépített kontrollrendszer biztosította-e, szabályszerűek voltak-e a befektetési döntések és a számviteli elszámolások, továbbá a belső és külső ellenőrzések támogatták-e az egyes befektetési tevékenységek szabályszerű végzését. A számvevői munkaanyagok megállapításait az ellenőrzött szervezet által kitöltött – az ellenőrzés rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján – a számvevők által felülvizsgált kimutatások és tanúsítványok alapozták meg.

 

 

A minőségbiztosítás érdekében a számvevői munkaanyagok „négy szem” elvű felülvizsgálat keretében ellenőrzésre kerültek. A számvevők a véglegezett munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében adták át az ellenőrzésvezetőnek. A munkaanyagok megállapításait az ellenőrzésvezető a jelentéstervezetben fogja összegezni.

 

Bajnai Zsuzsanna
ellenőrzésvezető