Elkészültek a számvevői munkaanyagok

2018-09-12 10:41   |   Feltöltötte: Terleczkyné Dr. Eisele Edit
Utoljára frissítve: 2018-09-12 11:09

A számvevők elkészítették munkaanyagaikat az önkormányzatok ellenőrzése keretében Baj Község Önkormányzatánál, Bordány Nagyközség Önkormányzatánál és Tiszaszőlős Községi Önkormányzatnál.

A számvevők az önkormányzatok által beküldött dokumentumokra és kitöltött tanúsítványokra alapozva végezték munkájukat, tételesen ellenőrizték és elemezték a dokumentumokban foglaltakat. A kontrolltevékenységek gyakorlásának megfelelőségéről mintatételek ellenőrzése útján győződtek meg. Az ellenőrzést ellenőrzési program alapján végezték, amely fókuszkérdésekkel és munkalapokkal támogatta az ellenőrzés egységes szempontok szerinti megvalósítását. A munkaanyagokban a számvevők kellő ellenőrzési bizonyítékkal alátámasztott véleményüket fogalmazták meg a belső kontrollrendszer és az integritás kontrollok kialakításáról és működtetéséről a három önkormányzatnál.


A felelős vagyongazdálkodás megvalósítása, a működés során a közpénzek átlátható és szabályszerű felhasználása érdekében szükséges a belső kontrollrendszer megfelelő kialakítása és működtetése, az integritás szemlélet érvényesítése, valamint a hatékonyság érdekében a teljesítménymérés feltételeinek kialakítása. Az Állami Számvevőszék ellenőrzése a három önkormányzatot ennek a célnak az elérésében segíti.

 

Terleczkyné dr Eisele Edit
ellenőrzésvezető