Elkészültek a számvevői munkaanyagok

2018-06-12 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján 2018. áprilisában elindult a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ellenőrzése.

 

Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozzák a szakmailag hiteles jelentéstervezetet, hogy az valós képet mutasson a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium működésének jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatoknak való megfelelőségéről, a belső kontrollrendszer szabályszerűségéről, továbbá a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása jogszabályi előírásoknak való megfelelőségéről.

 

A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében a héten átadják az ellenőrzésvezetőnek.

 

Dr. Jakab Kornél

ellenőrzésvezető