Elkészültek a munkaanyagok két utóellenőrzésben

2018-07-05 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a korábbi számvevőszéki jelentésben megfogalmazott javaslatok alapján elfogadott intézkedési terv végrehajtásának értékelését tartalmazó számvevői munkaanyagaikat az Országos Ruszin Önkormányzat és a Bolgár Országos Önkormányzat utóellenőrzése keretében.

A számvevők az utóellenőrzés során az Országos Ruszin Önkormányzattól és a Bolgár Országos Önkormányzattól beérkezett dokumentumokat és adatokat használták fel és azt értékelték, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezetek végrehajtották-e.

 

 

Ezáltal megítélhetővé válik, hogy az Országos Ruszin Önkormányzat és a Bolgár Országos Önkormányzat kellő hatékonyságú lépéseket tett-e a korábbi számvevőszéki jelentésben megfogalmazott szabálytalanságok megszüntetésére.


A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében adják át az ellenőrzésvezetőnek, aki ezt követően megkezdi a jelentéstervezetek összeállítását.

Jánosi István
ellenőrzésvezető