Elkészültek a munkaanyagok két alapítvány ellenőrzésében

2018-10-25 10:05:00   |   Feltöltötte: Dr. Tóth Viktória

Elkészültek a számvevői munkaanyagok az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány, valamint a Batthyány Lajos Alapítvány gazdálkodásának ellenőrzéséről.

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján, az ellenőrzött szervezetek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok kiértékelésével elkészültek a számvevői munkaanyagok az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány, valamint a Batthyány Lajos Alapítvány gazdálkodásának ellenőrzéséről. Jelenleg a számvevők munkaanyagainak szakmai felülvizsgálata zajlik, ezt követően a munkaanyagok véglegezésre, majd az ellenőrzésvezetőnek átadásra kerülnek.

 

Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány közhasznú jogállású jogi személy, alapító okirata szerint közhasznú tevékenysége a felnőttoktatás (köznevelési tevékenység), valamint tudományos tevékenység, kutatás. A Batthyány Lajos Alapítvány nem közhasznú jogállású alapítvány.


Az Állami Számvevőszék célja a két ellenőrzés keretében annak megállapítása, hogy az alapítványok gazdálkodása során biztosított volt-e az elszámoltathatóság és az átláthatóság, valamint a közpénzből kapott támogatáshoz és az alapítványok által használt nemzeti vagyonhoz kapcsolódó nyilvántartások kialakítása, az előírt beszámolás, a nemzeti vagyon értékének megőrzése megfelelően történt-e.

dr. Tóth Viktória
ellenőrzésvezető