Elkészültek a munkaanyagok három középiskola utóellenőrzésénél

2018-12-01 10:32   |   Feltöltötte: Kovács Szimonetta

A számvevők elkészítették munkaanyagaikat a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégium és a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium helyszíneknél.

Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően a számvevők befejezték munkaanyagaik készítését a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégium ellenőrzéseknél.


A számvevői munkaanyagok készítése során a számvevők az ellenőrzött szervezetek által készített intézkedési tervek megvalósulását vizsgálták.


A végleges munkaanyagokat átadás-átvétel keretében adják át a számvevők az ellenőrzésvezetőnek. Az ellenőrzésvezető az elkészített munkaanyagok megállapításait jelentéstervezetben összegzi.

 


Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e. Az ellenőrzés kiterjed az intézkedési tervben foglaltak végrehajtásának ellenőrzésére.


Az ellenőrzött szervezet szintjén az utóellenőrzés feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat.

 

Salamin Viktor
ellenőrzésvezető