Elkészültek a munkaanyagok Gyönk ellenőrzésénél

2019-01-17 08:10   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna
Utoljára frissítve: 2019-01-15 14:13

A jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők az ellenőrzési bizonyítékok alapján elkészítették a jogszabályokkal alátámasztott megállapításaikat és következtetéseiket tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Mint arról már korábban beszámoltunk az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött Gyönk Város Önkormányzata integritásának és belső kontrollrendszerének ellenőrzése.

 

A számvevők a rendelkezésre álló ellenőrzési bizonyítékok alapján megfogalmazták a jogszabályokkal alátámasztott megállapításaikat és következtetéseiket, melyeket számvevői munkaanyagaikba foglalva „négy szem elvű" felülvizsgálatokat követően adnak át az ellenőrzésvezető részére.

 

Gyönk Város Önkormányzatának munkáját hét tagú képviselő testület és négy állandó bizottság segíti. Gyönk, Miszla, Szakadát, Szárazd, Udvari és Varsád települések az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátására a Gyönki Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról és fenntartásáról állapodtak meg.

 

 

Az ellenőrzés keretében értékeljük, hogy az önkormányzat a jogszabályi előírások figyelembevételével kialakította-e a rendelkezésre álló források jogszabályi előírások szerinti felhasználásának szabályozási kereteit, illetve ezen előírások szerint működtette-e a belső kontrollrendszert.

 

 

Dr. Domokos Magdolna