Elkészültek a munkaanyagok az EUTAF ellenőrzésében

2018-04-13 17:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

Az előre meghatározott ütemezés szerint folytatódik Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) pénzügyi és vagyongazdálkodásának valamint belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének, ellenőrzése. Az ellenőrzés aktuális fázisában az elvégzett számvevői munka eredményeképp az ellenőrzésben részt vevő számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagokat. A számvevői munkaanyagokban rögzített tények és értékelések alapján kezdődhet el az ellenőrzés következő szakaszában a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének megfelelően 2018. január 29-én kezdődött el Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) és irányító szervének a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az ellenőrzése, melynek célja annak megítélése, hogy az ellenőrzött intézményre vonatkozó irányító szervi feladatellátás, az intézménynél a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése valamint az intézmény pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatainak.

 


A számvevők munkájuk során az ellenőrzés eddig eltelt időszakában az intézménytől és annak irányítójától beérkezett dokumentumokat és adatokat felhasználva, azok elemzése alapján fogalmazták meg vonatkozó értékeléseiket. A tények rögzítése és összefoglalása a számvevői munkaanyagokban történt meg. A munkaanyagok magas minőségének biztosítása érdekében, azok „négy szem elvű” felülvizsgálaton estek át.
A számvevői munkaanyag átadását követően az ellenőrzésvezető feladata a jelentéstervezet összeállítása az ÁSZ által alkalmazott minőségbiztosítási követelmények teljes körű figyelembe vételével.

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető