Elkészültek a munkaanyagok az Eötvös Károly Megyei Könyvtárnál

2018-04-13 17:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

Az előre meghatározott ütemezés szerint folytatódik az Eötvös Károly Megyei belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének, valamint pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzése.

Az ellenőrzés aktuális fázisában az elvégzett számvevői munka eredményeképp az ellenőrzésben részt vevő számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagokat. Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagokra alapozva készíti el az ellenőrzés jelentéstervezetét.
Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének megfelelően 2018. február 19-én kezdődött el a nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzések keretén belül, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár ellenőrzése, fókuszálva annak pénzügyi és vagyongazdálkodására, a kezelt vagyon nyilvántartására és megőrzésére, a belső kontrollrendszer kialakítására, működtetésére, valamint az intézményfenntartói feladatok ellátására.

 

 

A számvevők munkavégzésük során az ellenőrzés eddig eltelt időszakában az intézménytől és fenntartójától beérkezett dokumentumokat és adatokat felhasználva, a dokumentumok és adatok elemzése alapján fogalmazták meg vonatkozó értékeléseiket. Az ellenőrzési bizonyítékok alapján a tények rögzítése és összefoglalása a számvevői munkaanyagokban történt meg.
A számvevői munkaanyag átadását követően az ellenőrzésvezető feladata a jelentéstervezet összeállítása az ÁSZ által alkalmazott minőségbiztosítási követelmények teljes körű figyelembe vételével.

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető