Elkészült munkaanyagok nemzeti tulajdonú gazdasági társaságoknál

2019-01-03 17:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

A FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. és a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. ellenőrzésében elkészültek a számvevői munkaanyagok. Az ellenőrzésbe kijelölt résztvevők munkaanyagaikban választ adtak arra, hogy a két nemzeti tulajdonú gazdasági társaság esetében közpénzek felhasználása szabályszerű volt-e.

Az ellenőrzésben résztvevők az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével megalapozták a szakmailag hiteles jelentéstervezetet, annak érdekében, hogy az valós képet mutasson a társaságok működésének jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatoknak való megfelelőségéről, továbbá, hogy feltárják a gazdálkodásban rejlő hiányosságokat, hibákat, és ellenőrizék a közpénzek értékelvű, rendeltetésszerű felhasználását.

 

 

 


Az elkészített munkaanyagok a minőségbiztosítás érdekében „négy szem" elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. Az ellenőrök a véglegezett munkaanyagaikat átadás-átvételi eljárás keretében adták át az ellenőrzésvezetőnek.
Az Állami Számvevőszék azzal, hogy feltárja a nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok gazdálkodásában fellelhető esetleges hiányosságokat, hozzájárulhat a pénzügyi- és vagyongazdálkodásuk szabályszerűségének javításához.

 

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető