Elkészült Kozármisleny ellenőrzésének jelentéstervezete

2018-11-07 07:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

 

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ütemtervének megfelelően elkészült Kozármisleny Város Önkormányzatának ellenőrzéséről szóló jelentéstervezet

 

A számvevők munkaanyagaikban a Kozármisleny Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott adatok, dokumentumok alapján megfogalmazták következtetéseiket, melyek feldolgozásával az ellenőrzésvezető elkészítette a számvevőszéki jelentéstervezetet. A jelentéstervezet összeállítása során elsődleges szempont a szakmai hitelesség és megalapozottság, továbbá a közérthetőség szem előtt tartása.

 

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályoknak megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet többszintű minőségbiztosítási fázison megy keresztül, mielőtt előterjesztésre kerül az Elnöki Értekezletre.


A számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzés felügyeleti vezetője, továbbá a támogató osztályok is véleményezik. A vélemények elsődlegesen az ellenőrzés célra tartottságára, az ellenőrzési programnak való megfelelőségére, valamint a jogi és egyéb szempontokra fókuszálnak. Az Elnöki Értekezlet a jelentéstervezetet a véleményekkel, észrevételekkel együttesen tárgyalja meg.


Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az Önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében értékeljük továbbá, hogy az Önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.

 

dr. Domokos Magdolna
ellenőrzésvezető