Elkészült két újabb állami tulajdonú társaság jelentéstervezete

2018-06-28 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Következő szakaszába lépett az állami tulajdonú CORDATE Gazdaságfejlesztő és Ellátó Központ Zrt. és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. ellenőrzése, elkészültek a számvevőszéki jelentéstervezetek és előterjesztésre kerültek az Elnöki Értekezlet részére.

A számvevők és külső szakértők elkészítették munkaanyagaikat, ezzel lezárult az ellenőrzési szakasz, ezt követően az ellenőrzésvezető a levont következtetések alapján összeállította az CORDATE Gazdaságfejlesztő és Ellátó Központ Zrt. és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének megfelelőségi ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezeteket.

 

 

Az ellenőrzésvezető által összeállított számvevőszéki jelentéstervezeteket a felügyeleti vezető az ütemterv szerinti „háromnegyedidős” konzultáció keretében véleményezte, valamint azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmazott meg. A számvevőszéki jelentéstervezetek az Elnöki Értekezlet részére előterjesztésre kerültek, megtárgyalásuk előtt a támogató osztályok véleményezik azok célratartottságát, az ellenőrzési programnak való megfelelőségét, valamint a következtetések jogszabályi alátámasztottságát.


A számvevőszéki jelentéstervezeteket az észrevételekkel és véleményekkel együtt az Állami Számvevőszék Elnöki Értekezlete tárgyalja meg.


Valastyánné dr. Vízhányó Júlia
ellenőrzésvezető