Elkészült két nemzetiségi utóellenőrzés jelentéstervezete

2018-07-30 08:55   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az ütemtervnek megfelelően elkészült az Országos Ruszin Önkormányzat és a Bolgár Országos Önkormányzat utóellenőrzésének számvevőszéki jelentéstervezete és előterjesztésre került az Elnöki Értekezlet részére.

A jelentéstervezet az Országos Ruszin Önkormányzat és a Bolgár Országos Önkormányzat tekintetében az intézkedési tervben foglaltak megfelelő határidőben történő végrehajtására, az ezzel kapcsolatos nyilvántartási kötelezettségre vonatkozóan tartalmaz megállapításokat. Az utóellenőrzés hozzájárul a szükséges intézkedések tényleges végrehajtásához, ezáltal a közpénzügyek rendezettségének javulásához.

 

 

A számvevőszéki jelentéstervezetek az Elnöki Értekezlet részére előterjesztésre kerültek, megtárgyalásuk előtt a támogató osztályok által az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályrendszernek megfelelően többszintű minőségbiztosítási kontrollon mennek keresztül, amely garancia arra, hogy azok egységesen, közérthetően, magas színvonalon készüljenek el. A számvevőszéki jelentéstervezeteket az észrevételekkel és véleményekkel együtt az Állami Számvevőszék Elnöki Értekezlete tárgyalja meg.

Jánosi István
ellenőrzésvezető