Elkészült két gazdasági társaság jelentéstervezete

2018-05-04 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Két állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, az OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Nkft. és a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nkft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásának kapcsán indult ellenőrzések során az ütemterveknek megfelelően elkészültek a számvevőszéki jelentéstervezetek, amelyeket az ellenőrzésvezető az Elnöki Értekezletre beterjesztett.

Az Állami Számvevőszék 2018. február 13-án kezdte meg két állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, az OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú NKft. és a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai NKft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásának ellenőrzését.

Az ellenőrzésekbe kijelölt számvevők összeállították számvevői munkaanyagaikat az ellenőrzött szervezetekről, amelyek alapján az ütemtervnek megfelelően elkészültek a számvevőszéki jelentéstervezetek.

 

 

Az Állami Számvevőszék belső minőségbiztosítási rendszerének megfelelően a támogató osztályok véleményezik a jelentéstervezeteket a célratartottság, az ellenőrzési programnak, valamint az érintett jogszabályoknak való megfelelés szempontjából. A jelentéstervezeteket a hozzájuk adott vélemények, értékelések birtokában fogja az Elnöki Értekezlet tárgyalni.

Kerekes Péter

ellenőrzésvezető