Elkészült két gazdasági társaság jelentéstervezete

2018-05-04 12:00:00   |   Feltöltötte: Rácz Sándor

Elkészült a a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., és a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. jelentéstervezete.

Az ellenőrzésvezető a számvevők munkaanyagai alapján elkészítette és minőségbiztosítási felülvizsgálatra átadta a jelentéstervezetet.

 

A gazdasági társaságokat az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzési programja alapján, megfelelőségi ellenőrzés keretében ellenőrizte az Állami Számvevőszék. Az ellenőrzött időszak 2013-2016. évekre terjedt ki.

 

A jelentéstervezetek választ adnak arra, hogy a tulajdonosi jogok gyakorlása szabályszerű volt-e; a gazdasági társaságok szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége, bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelelt-e a jogszabályi és a tulajdonosi előírásoknak; a gazdasági társaságok kötelezettségállománya jelent-e kockázatot a működésre.

 

 

Elkészült két gazdasági társaság jelentéstervezete

 

Az Állami Számvevőszék belső minőségbiztosítási rendszerének megfelelően a támogató osztályok véleményezik a jelentéstervezeteket a célratartottságát, az ellenőrzési programnak, valamint az érintett jogszabályoknak való megfelelés szempontjából. A jelentéstervezeteket a hozzájuk adott vélemények, értékelések birtokában fogja az Elnöki Értekezlet tárgyalni.

 

dr Nagy Judit
ellenőrzésvezető