Elkészült két gazdasági társaság jelentéstervezete

2018-02-09 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Két önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság, a Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. és a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan Kiskunmajsa Város Önkormányzata és Jánoshalmi Városi Önkormányzat tulajdonosi joggyakorlásának kapcsán indult ellenőrzések során az ütemterveknek megfelelően elkészültek a számvevőszéki jelentéstervezetek, amelyeket az ellenőrzésvezető az Elnöki Értekezletre beterjesztett.

Az Állami Számvevőszék 2017. október 9-én kezdte meg két önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság, a Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. és a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ Nonprofit Közhasznú Kft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan Kiskunmajsa Város Önkormányzata és Jánoshalmi Városi Önkormányzat tulajdonosi joggyakorlásának ellenőrzését.

Az ellenőrzésekbe kijelölt számvevők összeállították számvevői munkaanyagaikat az ellenőrzött szervezetekről, amelyek alapján az ütemtervnek megfelelően elkészültek a számvevőszéki jelentéstervezetek.

 

 

Az Állami Számvevőszék belső minőségbiztosítási rendszerének megfelelően a támogató osztályok véleményezik a jelentéstervezeteket a célratartottság, az ellenőrzési programnak, valamint az érintett jogszabályoknak való megfelelés szempontjából. A jelentéstervezeteket a hozzájuk adott vélemények, értékelések birtokában fogja az Elnöki Értekezlet tárgyalni.

Kerekes Péter

ellenőrzésvezető