Elkészült egy nemzetiségi önkormányzat jelentéstervezete

2018-06-29 15:32:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Az ellenőrzésvezető az Ukrán Országos Önkormányzat gazdálkodásának utóellenőrzése tekintetében elkészítette a számvevőszéki jelentéstervezetet, és az Elnöki Értekezleten történő megtárgyalásra beterjesztette.

 

Az „Utóellenőrzések – Az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése” című témacsoportos utóellenőrzés célja, hogy az Állami Számvevőszék jelentésének javaslatai a közpénzek átláthatósága és nyilvánossága érdekében hasznosuljanak.

 

Az Ukrán Országos Önkormányzat utóellenőrzése arra helyezi a hangsúlyt, hogy az országos nemzetiségi önkormányzat által készített intézkedési tervben meghatározott feladatok végrehajtásra kerültek-e. Az utóellenőrzés eredményeként az Állami Számvevőszék hozzájárul a jó gyakorlatok kialakításához, a gazdálkodás hatékonyságának javításához.

 

Elkészült egy nemzetiségi önkormányzat jelentéstervezete

 

Az ellenőrzésvezető irányításával lefolytatott utóellenőrzés tapasztalatairól elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet, amely a minőségközpontú működés elvének biztosítását követően az Elnöki Értekezleten kerül megtárgyalásra.

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályrendszernek megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet többszintű minőségbiztosítási kontrollon megy keresztül.

 

A többszintű minőségbiztosítási kontroll garancia arra, hogy egységesen, közérthetően, magas színvonalon készüljön el a számvevőszéki jelentéstervezet.

 

Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető