Elkészült egy alapítvány ellenőrzésének munkaanyaga

2018-06-01 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az ütemezésnek megfelelően elkészültek a számvevői munkaanyagok a Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítvány gazdálkodásának ellenőrzéséről.

Az ellenőrzéshez az ellenőrzött szervezet által elektronikusan szolgáltatott adatok feldolgozása, dokumentálása és a mintába került tételek ellenőrzése befejeződött. Ennek keretében az ellenőrzési szempontokhoz rendelt munkalapok kitöltésre kerültek, elkészültek a dokumentumjegyzékek, valamint a következtetéseket írásba foglalták a számvevők. A számvevői munkaanyagok elkészítése során a számvevők az Ellenőrzési Programban meghatározott célokat és szempontokat vették figyelembe.

 

 

Az Állami Számvevőszék célja a Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítvány ellenőrzése keretében annak megítélése, hogy 2014. január 1. és 2016. december 31. között az alapítvány gazdálkodása, a kapott támogatások valamint az alapítványi célra jutott vagyon, vagyoni hozzájárulás felhasználása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e. Emellett az ÁSZ azt is ellenőrzi, hogy az alapítvány a működést szolgáló nyilvántartási, monitoring és ellenőrzési rendszereket szabályszerűen működtette-e, beszámolási kötelezettségét teljesítette-e.

Klinger Zoltán
ellenőrzésvezető