Elkészült a jelentéstervezet Arló és Vecsés utóellenőrzéséről

2018-10-13 09:05:00   |   Feltöltötte: Martus Bettina Szandra

Befejeződött Arló Nagyközség Önkormányzata és Vecsés Város Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakítása és működtetése szabályszerűségéről szóló számvevőszéki jelentéstervezetének összeállítása. Az ütemtervnek megfelelően a jelentéstervezetek megtárgyalás céljából beterjesztésre kerültek az Elnöki Értekezletre.

A számvevőszéki jelentéstervezet elkészítése során az ellenőrzési program szerint értékelésre került, hogy az Önkormányzatok a 16232 és 16197 számú számvevőszéki jelentésekben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervükben meghatározott feladatokat maradéktalanul és határidőben végrehajtották-e.

 

A jelentéstervezet a benne foglalt megállapítások szakmai megalapozottságának biztosítása érdekében többszintű minőségbiztosítási fázison megy át. Az Elnöki Értekezletre terjesztést követően az ÁSZ támogató osztályai véleményezik a célra tartottságot, az ellenőrzési programnak való megfelelőséget, valamint a megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.

 

Martus Bettina
ellenőrzésvezető