Jelentéstervezet készült az Aggteleki Nemzeti Park ellenőrzéséről

2018-11-22 14:58   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzéséről.

A szakmailag hiteles jelentéstervezetet a számvevők az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével alapozták meg. Az elkészített jelentéstervezet a megfelelőség és a célra tartottság biztosítása érdekében többszintű minőségbiztosítású fázison megy keresztül, majd azt az Elnöki Értekezlet tárgyalja meg.


Korábbi cikkünkben már tájékoztatást adtunk róla, hogy a számvevői munkaanyagok átvételét követően az ellenőrzésvezető megkezdte a munkaanyagokban megfogalmazott megállapítások feldolgozásával a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzése vonatkozásában.

 

 

A jelentéstervezet elkészültét követően az ellenőrzés új szakaszba lép. Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályoknak megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet a számvevőszéki minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül, mielőtt előterjesztésre kerül az Elnöki Értekezletre.

 

A minőségbiztosítás keretében az ÁSZ elemző egységének feladata a jelentéstervezet jogi megfelelőségének és a megállapítások jogi megalapozottságának felülvizsgálata. Az ellenőrzés felügyeleti vezetője a jelentéstervezet megfelelőségén túl azt is vizsgálja, hogy az mennyiben valósítja meg az ellenőrzési programban meghatározott ellenőrzési célokat.


Az Elnöki Értekezlet a véleményekkel, észrevételekkel együttesen tárgyalja meg a jelentéstervezeteket.

 

Dr. Jakab Kornél

ellenőrzésvezető