Elkészült a jelentéstervezet egy állami tulajdonú gt-ről

2018-05-11 09:23:00   |   Feltöltötte: Jakab Alexandra

Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése keretében elkészült a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. jelentéstervezete, amelyet az ellenőrzésvezető az Elnöki értekezletre beterjesztett.

 

Az Állami Számvevőszék a 2018. évben több állami tulajdonban lévő gazdasági társaság gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését végzi, a 2013-tól 2016-ig terjedő időszak vonatkozásában. Az ellenőrzések célja – egyebek között – annak értékelése, hogy a gazdasági társaságok szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége megfelelt-e a jogszabályi és a tulajdonosi előírásoknak, gazdálkodásuk átláthatósága és elszámoltathatósága biztosított volt-e. A Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. is az ellenőrzött szervetek között szerepel. A társaság ellenőrzéséről készült jelentéstervezet az ütemtervnek megfelelően elkészült, azt az ellenőrzésvezető az ÁSZ Elnöki értekezletére beterjesztette.


A jelentéstervezetet az Állami Számvevőszék belső minőségbiztosítási rendszerének megfelelően a támogató osztályok véleményezik a célratartottság, az ellenőrzési programnak, valamint az érintett jogszabályoknak való megfelelés szempontjából. A jelentéstervezeteket a hozzájuk adott vélemények, értékelések birtokában fogja az Elnöki Értekezlet tárgyalni.

 


Magyari Anna
számvevő