Elkészült a jelentéstervezet az NMHH ellenőrzésében

2019-01-03 14:38   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

A számvevői munkaanyagok alapján befejeződött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az ellenőrzésvezető, az ellenőrzést végző számvevők által, a részére korábban átadott számvevői munkaanyagokat alapul véve készítette el a jelentéstervezetet, melyben összefoglalta a szakmai megállapításokat. A jelentéstervezet megállapításai tényszerűek, dokumentumokkal, jogszabályokkal alátámasztottak. A jelentéstervezet minőségbiztosítási értekezleten való elfogadásáig az ÁSZ által működtetett szigorú minőségbiztosítási rendszeren megy keresztül.

 

 

 

A jelentéstervezet választ ad arra, hogy az NMHH működése elszámoltatható módon, a kiegyensúlyozottan, az átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét érvényesítve zajlott-e, valamint biztosították-e a nemzeti vagyon értékének megőrzését, védelmét és szabályszerű kezelését, továbbá arra, hogy az NMHH a belső szabályozottsága kialakításával megteremtette-e a szabályszerű és elszámolható gazdálkodás alapjait.

 

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető