Elkészült a jelentéstervezet az egyéni jelöltek kampányköltéséről

2018-11-07 08:05:00   |   Feltöltötte: Hofmeister László

A 2018. április 8-i országgyűlési választáson mandátumot szerzett egyéni jelöltek kampányköltése szabályszerűségének ellenőrzéséről elkészült a jelentéstervezet, melyet az ellenőrzésvezető beterjesztett az Elnöki Értekezlet elé.

 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) stratégiájában foglalt célkitűzése, hogy a jelentések igazodjanak a felhasználók igényeihez, pontosan, lényegre törően, közérthetően tartalmazzák az ellenőrzések eredményeit, és egyértelmű üzenetet közvetítsenek. Ezen célt szem előtt tartva állította össze az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagok és a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a jelentéstervezetet az ÁSZ által alkalmazott minőségi követelmények teljes körű figyelembevételével.

 

Az ÁSZ támogató egysége véleményezi a megállapítások jogszabályokkal való alátámasztottságát, az ellenőrzést felügyelő felügyeleti vezető pedig kontrollálja a jelentéstervezet célra tartottságát, ellenőrzési programnak való megfelelését. A jelentéstervezetet a véleményekkel együtt tárgyalja meg az Elnöki Értekezlet.

 

 

Az ÁSZ a választást követő egy éven belül hivatalból ellenőrzi a választásra fordított állami támogatások felhasználását az országgyűlési képviselethez jutott jelöltek vonatkozásában. Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy az országgyűlési választáson képviselethez jutott egyéni jelöltek a nekik járó egymillió forint összegű központi költségvetésből juttatott támogatást a választási kampányidőszakban, a választási kampánytevékenységgel összefüggő kiadások finanszírozására fordították-e.

 

Az ellenőrzés további fejleményei nyomon követhetőek lesznek az ÁSZ Hírportálon.

 

Hofmeister László
ellenőrzésvezető