Elkészült a Filantrop Kft. jelentéstervezete

2019-01-07 16:45   |   Feltöltötte: Kistóth Krisztina

Az ellenőrzésvezető elkészítette és a minőségbiztosítási értekezletre beterjesztette az állami résztulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése témában a FILANTROP Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságról szóló számvevőszéki jelentéstervezetet.

A Társaság fő tevékenysége egyéb épület-, ipari takarítás. 2016. október 31-ig közfeladatot látott el, kéményseprő-ipari közszolgáltatást végzett Bács-Kiskun megye 83 településén és Jász-Nagykun-Szolnok megye teljes területén. A Kéményseprő-ipari törvény alapján a Társaság kéményseprő-ipari közszolgáltató feladatát a lakossági szektorban a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság vette át. 2016. november 1-től a Társaság kizárólag jogi személyiségű szervezet részére végez szolgáltatást.

 

Az ellenőrzés keretében az Állami Számvevőszék értékeli, hogy a gazdasági társaság szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége megfelelt-e a jogszabályi és a tulajdonosi előírásoknak; továbbá, hogy a vagyonváltozást eredményező döntések esetében a gazdasági társaság szabályszerűen járt-e el.

 

 

 

 

 

Az ellenőrzésvezető elkészítette a Társaság jelentéstervezetét és azt a minőségbiztosítási értekezletre beterjesztette. A beterjesztett jelentéstervezet megtárgyalása előtt minőségbiztosítási eljáráson megy keresztül, melynek keretében a Számvevőszék támogató osztályai véleményezik a célra tartottságot, az ellenőrzési programnak való megfelelést, továbbá a megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.

 

Kistóth Krisztina