Elkészült a DDNPI ellenőrzésről a számvevői munkaanyag

2018-10-05 14:06:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

A Központi Költségvetési Szervek Ellenőrzése keretein belül, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) ellenőrzéséről elkészült a számvevői munkaanyag.

A Duna-Dráva Nemzeti Parkot a Duna és a Dráva mentén található védett természeti területek és természeti értékek bemutatása, védelme, az élővilág sokféleségének megőrzése érdekében hozták létre. Területe közel 50 000 hektár kiterjedésű, nagyrészt a két folyó egykori árterületén helyezkedik el.


A DDNPI központi költségvetési intézmény, amely az ellenőrzött időszakban természetvédelem területi igazgatása körébe tartozó közfeladatokat látott el, irányító szerve az Agrárminisztérium.

 

Elkészült a DDNPI ellenőrzésről a számvevői munkaanyag

 

A számvevők a 2015-2017. évek tekintetében többek között az irányítószervi feladatellátás szabályszerűségével, a belső kontrollrendszer szabályszerűségével, és a pénzügyi és vagyongazdálkodás szabályszerűségével kapcsolatos ellenőrzés alapján készítették el megalapozott, jogszabályokkal alátámasztott, tényszerű megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

 

Vertkovczi Mária
ellenőrzésvezető