Elkészült a BFÖ beruházási modul jelentéstervezete

2019-01-07 13:56   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az ellenőrzésvezető elkészítette a Pannon Park beruházás előkészítettségének értékeléséről szóló számvevőszéki jelentéstervezetet a Budapest Főváros Önkormányzatánál végzett ellenőrzéshez kapcsolódóan.

A dokumentumokkal és jogszabályi hivatkozásokkal alátámasztott, az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozott megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyagok  alapján az ellenőrzésvezető elkészítette a szakmailag hiteles számvevőszéki jelentéstervezetet a Budapest Főváros Önkormányzatánál végzett ellenőrzés kapcsán a Pannon Park beruházás előkészítettségének ellenőrzéséről.

 

 

A jelentéstervezet elkészültét követően az ellenőrzés új szakaszba lép. Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályoknak megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet a számvevőszéki minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül, mielőtt előterjesztésre kerül az Elnöki Értekezletre.


A minőségbiztosítás keretében az ÁSZ elemző egységének feladata a jelentéstervezet jogi megfelelőségének és a megállapítások jogi megalapozottságának felülvizsgálata. Az ellenőrzés felügyeleti vezetője a jelentéstervezet megfelelőségén túl azt is vizsgálja, hogy az mennyiben valósítja meg az ellenőrzési programban meghatározott ellenőrzési célokat.


Az Elnöki Értekezlet a véleményekkel, észrevételekkel együttesen tárgyalja meg a jelentéstervezeteket.

 

Valastyánné dr. Vízhányó Júlia
ellenőrzésvezető